Rekrytering för att möta framtida kompetensbehov.

Rekrytering handlar om att förstå behovet, se människors styrkor och talanger och matcha dem med rätt företag och tjänst. Med vårt omfattande nätverk och vår långa erfarenhet av att rekrytera, hjälper vi er att hitta rätt kompetens både nu och för framtiden. Vi vet att behoven förändras över tid, och med vår expertis kan vi tillsammans identifiera och rekrytera de kandidater som bäst stöttar er utveckling.

Uniflex är ett auktoriserat rekryteringsföretag och vår rekryteringsprocess är gedigen, kvalitetssäkrad och genomtänkt. Allt för att på bästa sätt hitta er nya kollega.

Dina behov i fokus.

Vår rekryterings-process.

Våra rekryteringstjänster.

Specialister & ledare

Driftchefer, underhållstekniker, logistiker, kvalitetschef.
Produktionsnära tjänstepersoner. Du vet -Sitter på kontor med stålhätteskor på. Det är vi specialister på.

Tester

Vill du stärka din rekryteringsprocess och veta att du verkligen hittar rätt person? Låt oss hjälpa dig med kompletterande rekryteringstester. Personlighet, språk, ledarskap eller kompetens?

Search

Rekrytering med search passar för rekryteringsuppdrag där kompetens och egenskaper är mycket viktiga för rekryteringen samt när tillgången på relevanta kandidater är mer begränsad. Er rekryteringskonsult arbetar då aktivt med att leta upp rätt kandidat för jobbet.

HR-tech & digitala lösningar

AI-annonsering

Framtidens platsannonsering – redan idag. Bygger på ledande teknik som innebär att platsannonsen hittar kandidaten – istället för tvärtom.

Volym-rekrytering

Vi är experter på volymrekrytering och har lång erfarenhet av att hantera stora rekryteringsbehov. Vårt team av specialister använder sitt breda nätverk och beprövade metoder för att snabbt och effektivt hitta rätt talanger, oavsett skala.

En arbetsmarknad där fler upplever ett större värde på, av och tack vare jobbet.

Så säkerställer du en fördomsmedveten rekryteringsprocess.

Varje unik rekryteringsprocess måste överensstämma med de bestämmelser som finns i diskrimineringslagen. Vare sig det gäller din platsannons eller ett senare skede i rekryteringen så får tjänsten inte särbehandla någon sökande baserat på de sju diskrimineringsgrunderna: